VIP klub

Vásároltál és elérted az 5000 pontot? 

Lépj be a Süel nagykövetek VIP csoportba!

Idén lesz 9 éves az a zárt csoportunk, amely valódi vásárlóink közössége.

Outfit ötletekkel, inspiráló kötött megoldásokkal és persze VIP kedvezményekkel, voucherekkel és egyéb extra infókkal van tele,

díjmentes rendezvényeinkről nem is beszélve.

Kövess minket!
Fenntarthatóság

Süel x Fenntarthatóság

Fenntarthatóság

Manapság óriási buzzword a tudatosság, a „fenntartható” divat, fenntarthatóság és mi a kezdetektől fogva ennek megfelelően dolgozunk. Természetesnek és észszerűnek gondoltuk mindig is ezt a fajta működést.
A ruhák hulladékait speciális projektekben hasznosítjuk újra, az alapanyagok ellenőrzött európai gyártóktól származnak, a kollegáink évek óta velünk vannak, mert szeretnek nálunk dolgozni és felületeinken fogyasztóinkat is edukáljuk, környezet tudatosságra sarkallva őket.
Kíváncsi vagy rá, hogy mit teszünk azért, hogy fenntartható márkaként tudjunk működni? Mi történik a Süel műhelyben keletkező hulladékokkal? Milyen anyagokat használunk? Milyen programokban vagyunk benne? Akkor olvasd el a következő pár bekezdést!
Trash or treasure
Hiába a formára kötés vagy akár zerowaste egybekötés, az évek során folyamatosan gyűlnek a hulladék kötöttségek, szálhibás vagy éppen foltos darabkák, egy egy pulóver részlet, egy nyak, egy fonat, megmaradt rojtok, díszek. Ezeket nem dobjuk ki, hanem gyűjtögetjük egészen addig, amíg végre van egy kis szabad kapacitásunk és egy extra, egyedi, újrahasznosított kollekcióval rukkolhatunk elő a Trash or treasure vásárjaink keretében.
Ez minimalizálja a valóban szemétbe kerülő anyagok mennyiségét és lehetőséget ad teljesen egyedi Süel darabok beszerzésére. 2015-ben tartottuk az első ilyen vásárt, akkor még ECO fair néven, legutóbb pedig 2022-ben zsebelhettetek be csoda újrahasznosított Süeleket.
A fonalak élete
Nincs olyan gyár, ahol minden fonal elfogy, mindig megmarad egy kicsi, aztán még egy kicsi és így tovább, míg végül rengeteg maradékkal állsz szemben, ami bizony igazi kreatív megoldásokat kíván felhasználás és tudatosság tekintetében.
• Ékszertervezőkkel együtt dolgozva a megmaradt fonalakból fantasztikus kiegészítők készülnek.
• Kézműves ovik és általános iskolák kapják a maradékot, melynek feltétele egy, a hulladék gazdálkodás köré font jóga órán való részvétel.
• 2020-tól jelentkezés alapján küldtük ki az megmaradt fonalakat, anyag hulldékokat az oviknak, bölcsiknek, ahol kreatív alkotások készültek.
• A lebontott maradékokból virág és egyéb dekorációkat horgoltak nekünk melyeket a trash or treasure vásárunkon használtunk újra.

Adok-veszek vásár:
Legyél te az eladó és add tovább féltve örzőtt, ám sosem, vagy ritkán hordott Süel darabjaidat! Ne dobd ki, add át valakinek, aki tovább viseli büszkén a színes kötöttséget. Még nincs Süeled? Drágábbnak vagy távolinak érezted a márkát, gyere el a vásárra, ismerd meg törzsvevőinket, kedvenc darabjaikat és szerezd be kedvező áron tőlük, új Süel kedvencedet.
A Süel évente megrendezésre kerülő vásárán titeket kérünk meg, hogy tisztítsátok meg gardróbotokat azoktól a Süel daraboktól, amelyeket már nem viseltek, vagy amelyeknek már nincsen helye a szekrényben. Frissítsétek fel tudatosan ruhatáratokat!

Tudatos Süel tippek

• Olyan ruhákat vásárolj, amiket legalább 30- szor felveszel!
https://suel.hu/termek/bordas-korkardigan-lehelet-zold/
• Válassz olyan termékeket, amelyek jól variálhatók!
https://suel.hu/termek/catwoman-ruha-kerek-nyaku-fuzold/
• Részesítsd előnyben azokat a ruhákat, amiket szezonokon átívelve is viselhetsz!
https://suel.hu/termek/hosszu-szakadt-szulinapi-szepkek/
• Válassz jó minőségű alapanyagokat. Lásd:
https://suel.hu/fenntarthato_divat_kornyezettudatossag/fenntarthatosag-2/

DSC_6446
DSC_6300
Süel - Fenntartható divat:

A divatiparban óriási probléma az újrahasznosíthatóság a vegyes összetételű alapanyagok használata (alapanyagok szétválasztása, cérna kiszedése stb), vagy éppen az alapanyagok festésével együttjáró környezeti hatások. A gyártás során kereltkező hulladék, vagy éppen a nem minőségi ruhadarabok nyomán keletkező fogyasztói hulladék. Új generációs anyagaink, amelyek hasonlóan extra kötöttségek formájában kelnek életre, mint a megszokott Süel modellek, folyamatosan érkeznek.

Alapanyagaink, fonalaink:

Alapanyagainkat már a fenntartható divat égisze alatt választjuk, de emellett fontosnak tartjuk, hogy a fogyasztói alapigényeket (tartósság, használhatóság, kombinálhatóság, moshatóság, extra színek és fazonok) is figyelembe vegyük. 100% pamut anyagaink monokomponensű anyagok. Mivel a termékeket formára kötjük nincs szabászati hulladék, saját anyagukkal állítjuk össze, így a cimke kivágása után már indulhat is az újrahasznosítás.

100% gyapjú mely kontrollált gazdaságokból érkezik. Puha, nem szúr, nem megy össze, elasztikus mégis 100% merino, mely szintén a saját anyagával kerül összeállításra. Kizárólag “mulesingfree” gyapjút használunk. Beszállítóink garantálják, hogy az állatok tenyésztése, tartása és nyírása kíméletesen zajlik és nem alkalmazzák a fenti eljárást.

Ahogy fentebb írjuk termékeket formára kötjük, ami egy külön programozási tudást igényel, nem szabjuk, így sokkal kevesebb hulladékot termelünk. 2022-ben bemutattuk zerowaste, egybekötött darabjainkat is.
Nem használunk bőrt és valódi szőrmét.

Nyári kötöttségeink pamutot, lent, selymet, viszkózt kombinálva teljesen vegán termékek. Keresd a 100% pamut termékeket, melyek teljesen növényi eredetűek és az összeállítás során is a saját anyagot használva egyedül a címkét kell kivágni a teljes újrahasznosításhoz.

Kötött ruhák kezelése, avagy otthon mit tehetsz a fenntarthatóságért:

Alapvetően a legnagyobb változást a különböző márkák ruhagyártáshoz való hozzáállása tudja meghozni a divatipar fenntarthatóságában, de ha otthon is szeretnél tenni ezért, íme pár trükk. A legjobb, amit tehetsz, hogy tudatosan vásárolsz és megfelelően gondoskodsz a már meglévő darabjaidról, hogy azok minél hosszabb életűek legyenek. Ehhez a megfeleló mosás, tárolás, javítás mind kulcsfontosságú.

Mosás

Az egyik legfontosabb dolog a kötött ruhákról való gondoskodásban a megfelelő mosás. Minden Süel kötöttség gépben mosható. Gyapjú darabjaink mosásánál fontos, hogy kizárólag gyapjú programot használjunk. Ez azért szükséges, mert a gyapjú program kíméletes és tartja az állandó hőmérsékletet, így a termék nem megy össze. Ha NEM gyapjú kötöttségről van szó, nyugodtan tedd be 30 fokos programra, 800 fordulatos centrifugálással.

Szárítás

Fontos, hogy vízszintesen, fektetve szárítsuk a termékeket. Így elkerülhetjük, hogy kinyúljon vagy elveszítse a formáját. Vállfán szigorúan csak a könnyű, ujjatlan darabokat szárítsuk, különben a vállfa és a ruha súlya miatt a vállrész kinyúlt formában fog megszáradni. Radiátoron soha ne szárítsuk, mert filcesedni fog!
Tárolásnál hasonló elveket érdemes követni. Tehát, kerüld a vállfákat, helyette polcokon, gondosan összehajtva tárold a nehezebb kötött ruhákat!
Ajánlott az általad preferált formában molyirtót használni a gyapjú kötött ruhák közelében.

Ha apró hiba merül fel, javítással kapcsolatban keress minket bátran!
A Süel 2015 óta tagja a divatforradalomnak (fashion revolution – we made your clothes)
Legyetek ti is tudatosak és kíváncsiak. Érdeklődjetek akár a közösségi média felületeken keresztül, hogy ki gyártotta a termékeket, amit viseltek.

DSC_6496
DSC_6574